Vi tester Komprimo på Trofors

serie fra brev

SHMIL har i sammen med flere avfallsselskaper i Trøndelag inngått et samarbeid med selskapet Komprimo as fra Stjørdal. Gründeren Sissel Albertsen, opprinnelig fra Leirfjord, har utviklet en avfallsbøtte, “Frank” som komprimerer avfallet ditt allerede i kjøkkenbenken. Det betyr færre turer ut i dunken med avfall og bedre plass i avfallsdunken.

SHMIL har plukket ut et område på Trofors med ca 200 abonnenter der vi ønsker å teste ut om bruken av en slik bøtte kan redusere vår transport inn til Åremma i Vefsn. Tanken er at det komprimerte avfallet skal frigjøre så stort volum i renovasjonsbilen at vi kan kjøre lenger før vi må tømme bilen. På den måten håper vi å redusere utslipp fra transport og spare tid. Abonnentene som er plukket ut til prosjektet har allerede fått brev om dette og vil få bøttene utlevert fredag 15. februar. Testperioden er ment og vare fram til 1. mai. Erfaringene fra testperioden skal fortelle oss om dette er noe en bør satse på til alle abonnenter, og gi produsenten noen innspill til bruken av selve bøtta.

Avfallsbøtta er også tilgjengelig på det private markedet, og alle som ønsker å bruke den står selvsagt fritt til å kjøpe den inn selv! Den kan kjøpes i leverandørens nettbutikk eller i enkelte butikker, blant annet Byggmakker Flokkmann.

Les mer om avfallsbøtta Frank og bruken hos Komprimo!
Har du spørsmål om prøveprosjektet, kontakt SHMIL.