Hjelp oss å unngå kø på gjenvinningsstasjonen

System_hovedbilde_BM

Smittesituasjonen i Norge har gjort at myndighetene på nytt har strammet inn regler for kontakt og besøk. Dette betyr at vi igjen må være strengere med antall besøkende inne på våre gjenvinningsstasjoner og at vi ikke kan hjelpe til med lossing av bil og henger. For å unngå kø og gjøre besøket ditt på gjenvinningsstasjonen så smidig som mulig ber vi deg følge noen enkle råd. Hemmeligheten ligger i forberedelsene. Følg våre tre tips så går det på rekordtid.

1. Ikke bland alt i en mølje

Hvis du kommer med alt avfallet ditt i en mølje er det ikke bare dumt for gjenvinningen, det gir også fare for brann, eksplosjoner, utslipp i naturen – eller at du eller noen av oss skader seg.

2. Sorter før du kommer

Gjør unna mesteparten av sorteringen før du kommer på gjenvinningsstasjonen. Når du sorterer i forkant går det raskere og enklere å pakke og levere avfallet. Du trenger ikke et avansert system for sortering, men pakk ulike avfallstyper hver for seg. Da blir det mye enklere og raskere å kaste når du kommer på stasjonen. Husk at avfallet skal leveres i blanke sekker.

3. Pakk og kjør

Nå er det bare å ta med det sorterte avfallet til gjenvinningsstasjonen. På gjenvinningsstasjonen har alle typer avfall sin egen plass og alt avfall skal sorteres riktig. Vi sørger for at avfallet blir gjenvunnet på best mulig måte og at miljøgifter blir håndtert. Er du usikker på noe, får du hjelp av sorteringsekspertene på gjenvinningsstasjonen til hva som skal hvor. God tur!